7. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový kari s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový kari s kuřecím masem je lahodné a pikantní indické jídlo, které je plné bohatých chutí a aromatických koření. Tento recept vás zavede na exotickou cestu do světa kari. Kombinace čerstvých rajčat, cibule, papriky a kuřecího masa vytváří vynikající harmonii chutí. S jedinečným směrem koření, jako je kurkuma, koriandr a skořice, získáte plnou chuť. Připravit tento pokrm je snadné a rychlé. Navíc jeho příprava je vhodná pro začátečníky i pokročilé kuchaře. Dopřejte si skvělé a originální rajčatové kari s kuřecím masem a dostane vás do kulinářského ráje!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 g rajčat
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Soľ a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi zahřejte olivový olej a osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezhnědnou.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso a orestujte ho ze všech stran dozlatova.
  3. Přidejte kari koření a promíchejte, aby se koření rozložilo po masu.
  4. Přidejte nakrájená rajčata a promíchejte.
  5. Smažte asi 5 minut, dokud rajčata nezměknou.
  6. Zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit asi 15 minut, aby se všechny chutě propojily.
  7. Při dochucování použijte sůl a pepř podle své chuti.
  8. Servírujte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *