1. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový guláš s brambory
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční český rajčatový guláš s brambory. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro každou příležitost. S příjemnou kořeněnou chutí a krémovou konzistencí jistě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Sledujte náš recept a užijte si výborné jídlo plné vůní a chutí.

Suroviny

  • 500 g rajčat
  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 papriky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi si orestujeme nakrájenou cibuli do zlatova.
  2. Přidáme na plátky nakrájené rajčata, česnek a papriky, a necháme chvíli dusit.
  3. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vodou tak, aby byly brambory ponořené.
  4. Přidáme sladkou papriku, kmín, sůl a pepř podle chuti.
  5. Necháme vařit do měkka brambor. Případně přilijeme vodu, pokud by se nám guláš příliš zahušťoval.
  6. Hotový guláš podáváme s chlebem nebo knedlíkem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *