17. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový dhal s rýží je lahodné indické jídlo plné exotické chuti a aromatických koření. Tento vegetariánský recept je bohatý na bílkoviny a vlákninu a skvěle se hodí pro milovníky indické kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si chuťovou explozi!
Suroviny
- 1 šálek červených čoček
- 5 rajčat
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého červeného pepře
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
- vařená rýže k podávání
Postup
- Nejprve omyjte čočku a dejte ji vařit do hrnce s vodou, dokud nebude měkká.
- V druhém hrnci opečte na oleji nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte na drobné kousky nakrájený česnek a restujte ho spolu s cibulí.
- Přidejte na kostičky nakrájená rajčata, kurkumu, kmín, koriandr a červený pepř a restujte asi 5 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
- Přidejte vařenou červenou čočku a kokosové mléko a nechte vařit asi 10 minut, dokud se všechny chutě nespojí.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s vařenou rýží.