13. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový dhal s mangem
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový dhal s mangem je lahodné indické jídlo plné exotických chutí a výrazného aroma. Tento recept kombinuje chuťovou sladkost manga s pikantní rajčatovou omáčkou a směsí indických koření. Vyzkoušejte tento jednoduchý a zdravý recept, který jistě potěší vaše chuťové buňky.

Suroviny

  • 2 hrnky červených čoček
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 stroužek chilli papričky
  • 1 manga
  • čerstvý koriandr na ozdobení

Postup

  1. Čočky propláchněte pod tekoucí vodou a nechte je okapat.
  2. Na rozpáleném oleji orestujte nasekanou cibuli do zlatova.
  3. Přidejte prolisovaný česnek, chilli papričku a koření a osmažte do chvíle, než vůně koření povoní.
  4. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a vařte asi 5 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
  5. Přidejte čočky a zalijte vodou, aby byly čočky ponořené. Vařte do měkkého.
  6. Přidejte na kostičky nakrájený manga a provařte dalších pár minut.
  7. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody. Podle chuti osolte a opepřete.
  8. Po uvaření posypte nasekaným koriandrem a podávejte s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *