13. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový dhal s mangem je lahodné indické jídlo plné exotických chutí a výrazného aroma. Tento recept kombinuje chuťovou sladkost manga s pikantní rajčatovou omáčkou a směsí indických koření. Vyzkoušejte tento jednoduchý a zdravý recept, který jistě potěší vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 2 hrnky červených čoček
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 stroužek chilli papričky
- 1 manga
- čerstvý koriandr na ozdobení
Postup
- Čočky propláchněte pod tekoucí vodou a nechte je okapat.
- Na rozpáleném oleji orestujte nasekanou cibuli do zlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek, chilli papričku a koření a osmažte do chvíle, než vůně koření povoní.
- Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a vařte asi 5 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
- Přidejte čočky a zalijte vodou, aby byly čočky ponořené. Vařte do měkkého.
- Přidejte na kostičky nakrájený manga a provařte dalších pár minut.
- Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody. Podle chuti osolte a opepřete.
- Po uvaření posypte nasekaným koriandrem a podávejte s rýží.