20. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový dhal s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový dhal s cizrnou je lahodné tradiční indické jídlo plné exotických chutí. Naučte se, jak snadno připravit tuto lahodnou vegetariánskou pochoutku a okouzlete své chuťové buňky. S naším receptem na rajčatový dhal s cizrnou budete mít za pár chvil hotový slavnostní pokrm plný indických koření a vůní. Buďte jako šéfkuchař a vyzkoušejte nové recepty s námi!

Suroviny:

  • 1 hrnek červené cizrny (možno i z plechovky)
  • 2 lžíce oleje nebo másla
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 400g rajčat, nasekaných
  • 1 hrnek červeného čočkového litého másla
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá nať koriandru na ozdobení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej nebo máslo a osmahněte cibuli do zlatova.
  2. Přidejte česnek a smažte další minutu, dokud nezačne vonět.
  3. Přidejte kmín, kurkumu a koriandr a smažte další minutu.
  4. Přidejte rajčata a nechte vařit 10-15 minut, dokud se omáčka neztuží.
  5. Přidejte čočku a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni 30-40 minut, dokud není čočka měkká.
  6. Přidejte cizrnu a nechte proběhnout 5 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  7. Před podáváním ozdobte čerstvou naťou koriandru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *