15. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový dhal s bílou rýží
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový dhal s bílou rýží je tradiční indické jídlo plné lahodných koření a chutí. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, ideální pro všechny, kteří si chtějí dopřát exotickou a zdravou večeři. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si novou chuťovou zkušenost!

Suroviny:

  • 1 hrnek suchých červených čoček
  • 2 velké rajčata, nasekaná na kostičky
  • 1 cibule, nasekaná
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce čerstvé zázvoru, nastrouhaného
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje
  • 2 hrnky vody
  • čerstvá nasekaná petrželka na ozdobení
  • vařená bílá rýže k podávání

Postup:

  1. Ve velkém hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek, zázvor a všechny koření.
  3. Přidejte nasekaná rajčata a nechte vařit asi 5 minut, dokud se rajčata nerozpadnou.
  4. Přidejte červené čočky a vodu, přiveďte k varu a pak snižte plamen na minimum a nechte vařit asi 20-30 minut, dokud čočky nezjemní.
  5. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  6. Dhal podávejte s vařenou bílou rýží a ozdobte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *