9. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový dahl se špenátem a bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový dahl se špenátem a bramborami je lahodný vegetariánský pokrm plný exotických chutí. Tento jednoduchý recept kombinuje chuťové bohatství rajčat s hladkými brambory a šťavnatým špenátem. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si zdravý a výživný oběd plný aromatických koření.

Suroviny:

  • 200g červených luskových čoček
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 400g rajčat
  • 1 půlka zeleného chilli papričky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kurkumového koření
  • 1 lžička mletého koriandrového semene
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 200g špenátu
  • 4 malé brambory
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Čočky propláchněte pod tekoucí vodou a nechte je namočené ve vodě po dobu 30 minut.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidejte nakrájenou zelenou chilli papričku, mleté koření (kurkuma, koriandr, kmín) a restované rajčata. Vařte 10 minut.
  4. Přidejte namočené čočky a vařte dalších 15 minut, dokud nezměknou.
  5. Přidejte nasekaný špenát a vařte, dokud nezměkne.
  6. Na druhé pánvi uvařte brambory a nakrájejte je na menší kousky.
  7. Smažte brambory na pánvi dozlatova.
  8. Servírujte rajčatový dahl s uvařenými brambory na talíři. Dochutíme můžeme solí a pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *