7. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový dahl s masem
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový dahl s masem je lahodný indický pokrm, který je plný chutí a aromatických koření. Tento recept kombinuje červené čočky, sladké rajčata a šťavnaté maso, aby vytvořil dokonalou harmonii chutí. Užijte si tento bohatý a zdravý pokrm, který je vhodný pro celou rodinu. S naším podrobným postupem a tipy na přípravu bude vaše rajčatový dahl s masem skvěle chutnat a zaručeně se stane oblíbeným receptem ve vaší domácnosti.

Suroviny

  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 půlka pálivé papričky (dle chuti)
  • 400 g rajčat (nasekaná)
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvá petrželka nebo koriandr (na ozdobu)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli do zlatova.
  2. Přidejte česnek a mleté maso a vařte do doby, kdy maso změkne a získá hnědou barvu.
  3. Přidejte kari koření, kurkumu, koriandr, kmín a pálivou papričku. Dobře promíchejte maso s kořením.
  4. Přidejte nasekaná rajčata a vařte dalších 5 minut.
  5. Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 15 minut, dokud nevznikne hustá omáčka.
  6. Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
  7. Servírujte s rýží nebo indickým chlebem a ozdobte čerstvou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *