7. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový chutný karí fazole je skvělý recept plný lahodných indických příchutí. Jednoduché a rychlé přípravy, ideální pokrm pro milovníky exotické kuchyně. Vyzkoušejte tento veganský recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 400g fazolí (můžete použít konzervované nebo sušené fazole)
- 400g rajčat (můžete použít rajčata z plechovky)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje nebo másla
- 1 lžička karí koření
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej nebo máslo a osmahněte na něm jemně nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.
- Přidejte rajčata a nechte je dusit asi 5 minut.
- Přidejte fazole a promíchejte.
- Přidejte karí koření, sůl a pepř a nechte vařit dalších 10 minut.
- Pokud chcete hustší omáčku, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
- Po uvaření ochutnejte a podle potřeby dochuťte.
- Servírujte s rýží nebo pečivem.
Dobrou chuť!