29. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na rajčatový chutney s osvěžujícím dotekem mentolu. Tento jedinečný a aromatický chutney je skvělým doplňkem k masu, sýru nebo třeba k pečivu. Užijte si ho jako delikátní omáčku nebo dochucovadlo a okořeňte své pokrmy jedinečnou chutí rajčat a mentolu. Díky našemu receptu snadno připravíte tento lahodný chutney doma.
Suroviny
- 1 kg rajčat
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 120 g cukru
- 150 ml octa
- Čerstvý máta
- Sůl
- Pepř
Postup
- Rajčata oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobno.
- V rendlíku rozehřejte trochu oleje a osmahněte cibuli s česnekem.
- Přidejte rajčata, cukr, ocet, sůl a pepř.
- Na mírném ohni vařte asi 30 minut, dokud rajčata nezměknou a neztuhnou.
- Přidejte nasekaný čerstvý máta a vařte ještě asi 5 minut.
- Hotový chutney přendejte do sklenic a uchovejte v chladničce.