25. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový chutney s mangem je lahodná a exotická omáčka plná chutí a vůní. Skvěle se hodí k masu, sýru nebo dokonce ke grilovaným pokrmům. Naučte se, jak si připravit vlastní domácí rajčatový chutney s mangem a okořeňte tak své pokrmy něčím speciálním! Buďte kuchařem ve své vlastní kuchyni a vytvořte si jedinečnou chuť, kterou si budete užívat. S tímto receptem zaujmete každého a své hosty překvapíte lahodnými kombinacemi rajčat a manga. Zkuste tento recept ještě dnes a dejte svým pokrmům nový rozměr!
Suroviny:
- 2 veľké paradajky
- 1 mango
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená chilli paprička
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica octu
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Paradajky ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Mango olúpeme, odstránime jadro a nakrájame taktiež na kocky.
- Cibuľu jemne nakrájame, cesnak nasekáme a chilli papričku nasekáme na drobné kúsky.
- Na panvici si rozpustíme olivový olej a pridáme cibuľu, cesnak a chilli. Orestujeme do zlatista.
- Pridáme nakrájané mango a paradajky. Pridáme med, ocot, soľ a korenie. Znížime teplotu a dusíme asi 20 minút, kým sa zmes nezhustí.
- Hotový chutney necháme vychladnúť a potom ho môžeme podávať ako prílohu k mäsu alebo grilovaným pokrmom.