25. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový chutney s mangem
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový chutney s mangem je lahodná a exotická omáčka plná chutí a vůní. Skvěle se hodí k masu, sýru nebo dokonce ke grilovaným pokrmům. Naučte se, jak si připravit vlastní domácí rajčatový chutney s mangem a okořeňte tak své pokrmy něčím speciálním! Buďte kuchařem ve své vlastní kuchyni a vytvořte si jedinečnou chuť, kterou si budete užívat. S tímto receptem zaujmete každého a své hosty překvapíte lahodnými kombinacemi rajčat a manga. Zkuste tento recept ještě dnes a dejte svým pokrmům nový rozměr!

Suroviny:

  • 2 veľké paradajky
  • 1 mango
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená chilli paprička
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica octu
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Paradajky ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Mango olúpeme, odstránime jadro a nakrájame taktiež na kocky.
  2. Cibuľu jemne nakrájame, cesnak nasekáme a chilli papričku nasekáme na drobné kúsky.
  3. Na panvici si rozpustíme olivový olej a pridáme cibuľu, cesnak a chilli. Orestujeme do zlatista.
  4. Pridáme nakrájané mango a paradajky. Pridáme med, ocot, soľ a korenie. Znížime teplotu a dusíme asi 20 minút, kým sa zmes nezhustí.
  5. Hotový chutney necháme vychladnúť a potom ho môžeme podávať ako prílohu k mäsu alebo grilovaným pokrmom.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *