24. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatový bruschetta s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový bruschetta s bazalkou je jednoduchý a chutný recept, který si oblíbíte. S křupavou bagetou, sladkými rajčaty a čerstvou bazalkou se tento pokrm stane oblíbeným mezi vašimi přáteli i rodinou. Podívejte se na naši snadnou recepturu a pusťte se do přípravy lahodného rajčatového bruschetta s bazalkou ještě dnes!

Suroviny

  • 4 středně velká rajčata
  • 1/4 šálku čerstvé nasekané bazalky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 8 plátků italského chleba (bagety)

Postup

  1. Nejprve si připravte rajčata – spařte je vroucí vodou, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. V míse smíchejte nakrájená rajčata, nasekanou bazalku, česnek, olivový olej, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  3. Na grilu nebo v troubě si opečte plátky chleba do zlatova.
  4. Namazte směs z rajčat na opečené plátky chleba a podávejte. Mohou se také ozdobit drobnými lístky bazalky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *