24. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový bruschetta s bazalkou je jednoduchý a chutný recept, který si oblíbíte. S křupavou bagetou, sladkými rajčaty a čerstvou bazalkou se tento pokrm stane oblíbeným mezi vašimi přáteli i rodinou. Podívejte se na naši snadnou recepturu a pusťte se do přípravy lahodného rajčatového bruschetta s bazalkou ještě dnes!
Suroviny
- 4 středně velká rajčata
- 1/4 šálku čerstvé nasekané bazalky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 8 plátků italského chleba (bagety)
Postup
- Nejprve si připravte rajčata – spařte je vroucí vodou, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- V míse smíchejte nakrájená rajčata, nasekanou bazalku, česnek, olivový olej, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Na grilu nebo v troubě si opečte plátky chleba do zlatova.
- Namazte směs z rajčat na opečené plátky chleba a podávejte. Mohou se také ozdobit drobnými lístky bazalky.