21. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatový bramborový guláš s fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový bramborový guláš s fazolemi je jednoduchý a chutný recept z české kuchyně. Tato výživná a lahodná pokrmová kombinace brambor, rajčat a fazolí je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky tradičních gulášů. Připravený s řádnou dávkou koření a bylinek, tento guláš nabízí dokonalou kombinaci chuti a textury. Stačí jen následovat jednoduché kroky a za chvíli si můžete vychutnat tento výjimečný pokrm. Užijte si ho jako hlavní jídlo nebo zahřejte své chuťové buňky tímto výborným gulášem, který je plný rajčatové a fazolové lahůdky.

Suroviny

  • 500 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
  • 400 g rajčat, oloupaných a nakrájených na kousky
  • 200 g fazolí, vařených
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžička sůl
  • špetka čerstvě mletého černého pepře
  • čerstvá petrželka, na ozdobu

Postup

  1. V hrnci na středním plameni zahřejte olej.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte je dozlatova.
  3. Přidejte brambory a za občasného míchání smažte 5 minut.
  4. Přidejte rajčata, fazole, sladkou papriku, kmín, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  5. Zmírněte plamen a nechte guláš vařit pod pokličkou asi 25-30 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
  6. Při podávání ozdobte čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *