6. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatový bramborový guláš
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový bramborový guláš je ‍tradiční české jídlo plné chuti a ⁤aromatu. Tento ⁣recept přináší ‌skvělou kombinaci šťavnatých⁤ rajčat, lahodných brambor a koření, která‌ se vaří do‌ dokonalého guláše. S bohatou příchutí ​a jedinečným‍ chuťovým profilem, si tento lahodný guláš získá srdce ‌každého gurmána. Dopřejte si tuhle výtečnou českou specialitu a užijte si lahodný a sýtný pokrm plný tradičních chutí!

Suroviny

  • 400 g brambor
  • 3 velké rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky‍ česneku
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky‌ mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • čerstvý‌ tymián, ​petrželka a sůl‍ podle chuti

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostky.
  2. Rajčata umyjte, zbavte semeníků a nakrájejte také⁣ na ​kostky.
  3. Cibuli a česnek‍ oloupejte a jemně nakrájejte.
  4. Ve ⁤velkém hrnci zahřejte olej a přidejte cibuli ⁤a česnek. Smažte je dozlatova.
  5. Přidejte ‌brambory, rajčata,‌ sladkou papriku a kmín. Směs promíchejte.
  6. Pokryjte hrnec poklicí a vařte na ‌mírném ​ohni asi 30 minut, dokud brambory nezměknou.
  7. Na ​závěr ​dochuťte guláš čerstvým⁢ tymiánem, nasekanou petrželkou a solí ‌podle chuti.
  8. Servírujte teplý⁤ guláš se světlým chlebem nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *