7. 4. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na rajčatovo-bramborové karí s hráškem, které je plné přírodních chutí a zdravých ingrediencí. Tento exotický pokrm je rychle připravený a skvělá volba pro všechny milovníky indické kuchyně. Podpořte své stravování ovocem a zeleninou a dopřejte si chuťový zážitek plný speciálních koření a vůní. Sledujte návod a staňte se mistrem v přípravě tohoto skvělého pokrmu!
Suroviny
- 4 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 lžičky kari koření
- 200 g mraženého hrášku
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte stroužky česneku a nechte chvíli restovat.
- Přidejte nakrájená rajčata a kari koření, míchejte a nechte chvíli dusit.
- Přidejte nakrájené brambory a hrášek, zalijte kokosovým mlékem a promíchejte.
- Dejte poklop a nechte vařit asi 20 minut nebo dokud brambory nezměknou.
- Pokud je karí příliš řídké, nechte vařit odkryté, dokud nepřijme požadovanou konzistenci.
- Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.