16. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová zeleninová kari s krupicí je lahodná a sytá vegetariánská pokrm, která okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept dokonale kombinuje aromatické kari koření s rajčaty a různými druhy zeleniny, což vytváří chuťovou explozi. Přidejte do něj ještě krupici pro větší sytost a získáte skvělou a zdravou večeři pro celou rodinu. Podle tohoto receptu připravíte lahodnou a zdravou vegetariánskou variantu klasického indického pokrmu.
Suroviny
- 2 velké rajčata
- 1 střední cibule
- 1 mrkev
- 1 zelená paprika
- 2 stroužky česneku
- 200g krupice
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 400ml kokosového mléka
- sůl, pepř, olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme na kostičky pokrájenou mrkev, rajčata, papriku a prolisovaný česnek.
- Přidáme kari koření, kurkumu, sůl a pepř podle chuti a necháme krátce restovat.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme provařit.
- V hrnci uvaříme krupici dle návodu na obalu.
- Když je krupice hotová, podlijeme ji zeleninovou směsí a necháme pár minut provařit.
- Případně dochutíme solí a podáváme jako hlavní jídlo.