24. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová zapečená quinoa s fazolemi.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte chutný recept na rajčatovou zapečenou quinou s fazolemi, plný zdravých a výživných ingrediencí. Tento lahodný vegetariánský pokrm bude skvělou volbou pro vaši rodinnou večeři nebo rychlý oběd. Získáte tak lahodné jídlo, které potěší vaše chuťové buňky i vaše tělo. Nechte se unést výtečnou kombinací rajčat, quinoi a fazolí a vytvořte si skvělý pokrm plný chuti a zdraví. Suroviny
– 1 hrnek quinoi
– 2 hrnky vody
– 1 plechovka fazolí (např. červené nebo černé fazole)
– 2 rajčata
– 1 cibule
– 2 stroužky česneku
– Olivový olej
– Sůl
– Pepř
– Koriandr
– Forma na pečení

Postup

  1. Quinoi propláchněte pod tekoucí vodou a dejte vařit ve 2 hrnkách vody. Vařte podle návodu na obalu, obvykle kolem 15-20 minut.
  2. V míse smíchejte pokrájená rajčata, cibuli a česnek.
  3. Přidejte fazole a promíchejte.
  4. Přidejte uvařenou quinoi a promíchejte vše dohromady.
  5. Přidejte olivový olej, sůl, pepř a koriandr podle chuti.
  6. Přendejte směs do formy na pečení a dejte péct do předehřáté trouby na 180°C asi 20-25 minut, dokud není povrch lehce zapečený.
  7. Hotové jídlo můžete podávat samotné nebo jako přílohu k masu či zelenině.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *