4. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová quiche s pestem.
zdroj: Recepty 24/7

Šťavnatá rajčatová quiche s bylinkovým pestem je ideální volbou pro letní večery plné chutí a vůně. Vyzkoušejte recept plný čerstvých rajčat, lahodného těsta a aromatického pesto pro skvělou lahůdku, která potěší vaše chuťové buňky. Vařte s námi a dopřejte si chuťovou explozi!

Suroviny

  • 1 balení listového těsta
  • 4 velká rajčata
  • 200 g mozzarelly
  • 4 vajíčka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce pesto omáčky
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravte formu na pečení a vyložte ji listovým těstem.
  2. Rajčata omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Mozzarellu nakrájejte na drobné kousky.
  3. V misce smíchejte vajíčka se smetanou a přidejte sůl a pepř podle chuti.
  4. Rajčata a mozzarellu rovnoměrně rozprostřete na připraveném listovém těstě.
  5. Na závěr zalijte vaječnou směsí a zakápněte pestem.
  6. Předehřejte troubu na 180°C a quiche pečte asi 30 minut, nebo dokud není těsto zlatavě hnědé a vajíčko ztuhne.
  7. Po upečení nechte quiche chvíli vychladnout a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *