29. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová quiche
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová quiche – Vyzkoušejte tento skvělý recept na slaný dezert, který vás nadchne svou chutí i vzhledem. Rajčatová quiche s křehkým korpusovým těstem, plnou vrstvou krémového sýra a čerstvých rajčat, je ideální pro lehký oběd nebo večeři. S jednoduchými surovinami a snadnými postupy, si můžete připravit toto pokrmové umění i doma. Skvělá volba pro milovníky rajčat a quiche!

Suroviny

  • 1 plát těsta na quiche
  • 250 g cherry rajčat, rozřezaných na poloviny
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 100 g tučného sýra, nahrubo nastrouhaného
  • 4 vejce, lehce rozšlehaná
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na plech vyložte plát těsta na quiche a propíchejte dnem vidličkou. Dále nechte odpočinout v lednici po dobu 30 minut.
  2. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C.
  3. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte oregano a nechte chvíli restovat. Poté odstavte z tepla.
  4. V misce smíchejte rozšlehaná vejce se smetanou. Přidejte nastrouhaný sýr a promíchejte.
  5. Vyndejte těsto z lednice a rovnoměrně ho pokryjte orestovanou cibulí.
  6. Rajčata rozložte rovnoměrně po těstě.
  7. Nalijte směs se sýrem a vejci na rajčata a rozetřete ji po celém quiche.
  8. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
  9. Pečte v předehřáté troubě po dobu 25-30 minut, dokud není quiche zlatavě hnědé barvy.
  10. Vyjměte z trouby a nechte chvíli vychladit.
  11. Rajčatovou quiche podávejte teplou nebo studenou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *