22. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polévka se sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte neodolatelný recept na rajčatovou polévku se sýrem? Tato lahodná česká specialita je plná čerstvých rajčat a nadýchaného sýra, který dodává jedinečnou chuť. Připravte si ji jednoduše a rychle a užijte si lahodný a zdravý oběd plný vitamínů. Skvěle se hodí na chladné podzimní a zimní dny, kdy potřebujete trochu hřejivého a chutného jídla. Vyzkoušejte zajímavou kombinaci rajčat a sýra a překvapte svou rodinu a přátele neodolatelnou Rajčatovou polévkou se sýrem!

Suroviny

  • 1 kg rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 g tvrdého sýra (např. eidam)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky na ozdobu (např. bazalka nebo petrželka)

Postup

  1. Rajčata nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidáme nakrájená rajčata a restujeme je asi 5 minut, dokud změknou.
  4. Přilijeme zeleninový vývar a přidáme cukr. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Povaříme polévku asi 15-20 minut, dokud rajčata zcela nerozpadnou.
  6. Mezitím si nastrouháme sýr.
  7. Po uvaření polévku rozmixujeme pomocí mixéru, aby byla krémová.
  8. Polévku přelijeme do talířů a na každý nastrouháme trochu sýra.
  9. Ozdobíme čerstvými bylinkami.
  10. Hotovou polévku podáváme hned, dokud je ještě teplá.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *