17. 3. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polévka s mozzarellou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou polévku s kousky směsí mozzarelly a bazalky. Tento jednoduchý recept je skvělým způsobem, jak si vychutnat čerstvé rajčaty a lahodný sýr mozzarella v jednom pokrmu. Podávejte horkou nebo studenou, je to skvělá volba na každou příležitost. Nakrmte své chuťové buňky touto chutnou polévkou plnou italských chutí!

Suroviny

  • 1 kg rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 g mozzarelly
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • čerstvý bazalkový list

Postup

  1. Na pánvi si osmažte na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek, až zesklovatí.
  2. Přidejte nakrájená rajčata, zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit asi 20 minut.
  3. V mixéru rozmixujte polévku na hladký krém.
  4. Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
  5. Ochutnejte solí a pepřem a podle potřeby dochuťte.
  6. Mozzarellu nakrájejte na malé kostky a přidejte do každé polévky.
  7. Před podáváním ozdobte polévku čerstvým bazalkovým listem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *