17. 3. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou polévku s kousky směsí mozzarelly a bazalky. Tento jednoduchý recept je skvělým způsobem, jak si vychutnat čerstvé rajčaty a lahodný sýr mozzarella v jednom pokrmu. Podávejte horkou nebo studenou, je to skvělá volba na každou příležitost. Nakrmte své chuťové buňky touto chutnou polévkou plnou italských chutí!
Suroviny
- 1 kg rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 g mozzarelly
- olivový olej
- sůl a pepř
- čerstvý bazalkový list
Postup
- Na pánvi si osmažte na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek, až zesklovatí.
- Přidejte nakrájená rajčata, zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit asi 20 minut.
- V mixéru rozmixujte polévku na hladký krém.
- Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
- Ochutnejte solí a pepřem a podle potřeby dochuťte.
- Mozzarellu nakrájejte na malé kostky a přidejte do každé polévky.
- Před podáváním ozdobte polévku čerstvým bazalkovým listem.