26. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polévka s krutony
zdroj: Recepty 24/7

Vydejte se na gastronomickou dobrodružnou cestu s lahodnou rajčatovou polévkou s křupavými krutony! Tento recept je ideální pro ty, kteří milují chuť čerstvých rajčat a oblíbené křupavé přílohy. Připravte si tento výborný pokrm a užijte si skvělou chuť kombinace rajčat a aromatických bylinek. S naším podrobným receptem na rajčatovou polévku s krutony budete mít hotové jídlo během chvíle! Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a ukažte svou kulinářskou všestrannost!

Suroviny:

  • 1 kg rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • čerstvá bazalka
  • sůl, pepř, olivový olej
  • krutony

Postup:

  1. Oloupejte rajčata a nakrájejte je na kostičky.
  2. Na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji.
  3. Přidejte rajčata a nechte je dusit asi 10 minut.
  4. Přilijte zeleninový vývar a nechte vařit dalších 15 minut.
  5. Přidejte nasekanou bazalku a dochuťte solí a pepřem.
  6. Pokud máte tyčový mixér, rozmixujte polévku dohladka.
  7. Servírujte s křupavými krutony.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *