26. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vydejte se na gastronomickou dobrodružnou cestu s lahodnou rajčatovou polévkou s křupavými krutony! Tento recept je ideální pro ty, kteří milují chuť čerstvých rajčat a oblíbené křupavé přílohy. Připravte si tento výborný pokrm a užijte si skvělou chuť kombinace rajčat a aromatických bylinek. S naším podrobným receptem na rajčatovou polévku s krutony budete mít hotové jídlo během chvíle! Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a ukažte svou kulinářskou všestrannost!
Suroviny:
- 1 kg rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- čerstvá bazalka
- sůl, pepř, olivový olej
- krutony
Postup:
- Oloupejte rajčata a nakrájejte je na kostičky.
- Na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidejte rajčata a nechte je dusit asi 10 minut.
- Přilijte zeleninový vývar a nechte vařit dalších 15 minut.
- Přidejte nasekanou bazalku a dochuťte solí a pepřem.
- Pokud máte tyčový mixér, rozmixujte polévku dohladka.
- Servírujte s křupavými krutony.