10. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová polévka s kokosovým mlékem je lahodným pokrmem plným chuti a výživných látek. Tato receptura kombinuje lahodnou čerstvost rajčat s exotickou příchutí kokosového mléka, čímž vytváří neodolatelnou kombinaci. Dochucení bylinek a kořeními dodává polévce bohatý a vyvážený chuťový profil. Jediným pohledem na tuto jednoduchou a rychlou přípravu se vám roztaje srdce a budete neodolatelně toužit obdržet výsledek v podobě plné mističky rajčatové polévky s kokosovým mlékem.
Suroviny:
- 1 kg rajčat
- 400 ml kokosového mléka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli spolu se stroužky česneku, dokud nezezlátnou.
- Přidejte rajčatový protlak a mletý kmín a promíchejte.
- Přidejte oloupaná a nahrubo nakrájená rajčata a vařte asi 10 minut, dokud se rajčata nerozpadnou.
- Do směsi přidejte cukr, sůl a pepř podle chuti a vařte dalších 5 minut.
- Přidejte kokosové mléko a vařte dalších 5 minut, dokud polévka nezačne lehce bublat.
- Pak polévku rozmixujte do hladka pomocí mixéru nebo šťouchadla.
- Hotovou polévku ještě krátce povařte a případně dochuťte solí a kořením podle potřeby.
- Podávejte teplou a můžete ozdobit čerstvým koriandrem nebo petrželkou.