23. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polévka s fazolkami
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová polévka s fazolkami je lehký a lahodný pokrm plný chuti. Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle připravit lahodnou polévku plnou sezonních surovin. Rajčata dodají polévce intenzivní chuť a fazolky ji zase zasytí. Vyzkoušejte tento skvělý recept a pochoutejte si s celou rodinou nebo přáteli.

Suroviny

  • 1 kg rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g fazolí
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Rajčata omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky.
  3. V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme cibuli s česnekem. Přidáme rajčata a podusíme je.
  4. Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit asi 20 minut.
  5. Poté polévku rozmixujeme na hladkou konzistenci a dochutíme solí a pepřem.
  6. Do polévky přidáme fazole a necháme převařit. Hotovou polévku podáváme horkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *