31. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polévka s fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou polévku s fazolemi, která vaše chuťové buňky okamžitě oslní! Tento recept je plný bohatých chutí a zdravých ingrediencí, které jistě potěší celou rodinu. Nechte se unést vůní čerstvých bylinek a rajčat a připravte si tento lahodný pokrm díky našemu jednoduchému návodu. Vaše kuchyně bude plná šťavnatých rajčat a aromatických fazolí, a vaši hosté budou jistě nadšeni! Ať už vaříte pro rodinu nebo přátele, tato rajčatová polévka s fazolemi je vítaným přírůstkem do vašeho jídelníčku. Zkuste ji hned dnes a uvidíte, jak se stanete nezpochybnitelným šéfkuchařem ve vaší kuchyni!

Suroviny

  • 500g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g fazolí
  • 1 l zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • sůl, pepř, oregano

Postup

  1. Rajčata zalijte vařící vodou, oloupejte a nakrájejte na kostky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  3. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  4. Přidejte rajčata, fazole a zalijte zeleninovým vývarem.
  5. Nechejte polévku vařit asi 20 minut, přidejte sůl, pepř a oregano podle chuti.
  6. Nakonec polévku rozmixujte na hladkou konzistenci.
  7. Po dochucení podávejte s křupavým chlebem nebo sýrem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *