27. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polévka s čočkou a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou polévku s čočkou a bazalkou, která se perfektně hodí jako lehký a zdravý pokrm na chladné dny. Tento recept je plný chutí a vitamínů, které vašemu tělu dodají potřebnou energii. Navíc je jednoduchý a rychlý na přípravu, takže si ho můžete vychutnat kdykoli. Zkuste ho ještě dnes a uvidíte, že si ho zamilujete!

Suroviny

  • 400g rajčat
  • 200g červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sušené bazalky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte rajčata nakrájená na kostičky a dusíme asi 10 minut.
  3. Přidejte červenou čočku a zalijte zeleninovým vývarem.
  4. Osolte, opepřete a přidejte mletou papriku a sušenou bazalku.
  5. Nechejte vařit asi 20-30 minut, dokud není čočka měkká.
  6. Případně dochuťte podle chuti a podávejte posypané čerstvou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *