14. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polévka s cizrnapůvem.
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová polévka s cizrnapůvem je lahodný a zdravý pokrm, který si zamilují všichni milovníci jídla. Tato polévka je připravena z čerstvých rajčat, která dodávají jídlu bohatou a osvěžující chuť. Kombinace rajčat s cizrnaným pyré vytváří dokonalou texturu a plnou, sytou chuť. Tato polévka je vhodná nejen pro vegetariány, ale také pro ty, kteří se chtějí stravovat zdravě a vyváženě. Je to jednoduchý recept, který vás jistě nadchne svým jedinečným a výrazným aroma. Vyzkoušejte rajčatovou polévku s cizrnaným pyré a poznáte, jak vám chuťové buňky začnou tancovat radostí.

Suroviny

  • 500 g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka cizrny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového koncentrátu
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý petržel na ozdobení

Postup

  1. Rajčata omyjte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
  2. V hrnci zahřejte olivový olej a na něm osmažte cibuli a česnek, až začnou měkčet.
  3. Přidejte rajčatový koncentrát a promíchejte. Přidejte nakrájená rajčata, cukr, oregano a tymián. Podlijte zeleninovým vývarem a nechte vařit asi 15 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
  4. Mezitím opláchněte cizrnu pod tekoucí vodou a nechte ji okapat.
  5. Po 15 minutách vaření rajčat přidejte cizrnu do polévky a nechte vařit dalších 5 minut.
  6. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
  7. Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vody. Osolte a opepřete podle chuti.
  8. Polévku rozdělte do misek a ozdobte čerstvou petrželkou. Podávejte teplou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *