31. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polévka s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová polévka s bylinkami je osvěžující ​a chutná pochoutka, kterou si zamilují milovníci rajčat. Tato polévka je⁢ připravena z čerstvých rajčat, která jsou zjemněna bylinkovým aroma. Sáhněte po tomto receptu, abyste si ‌pochutnali na lahodné​ polévce plné výživných látek a osvěžující chuti. S výběrem nejčerstvějších bylinek zaručeně získáte dokonalou chuťovou kombinaci.‍ Ponořte se do⁣ tohoto​ lahodného‌ zážitku a​ užijte si horkou rajčatovou polévku s bylinkovými akcenty. ⁣

Suroviny

  • 1 kg rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky⁢ česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového ‍oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce octa
  • čerstvé bylinky podle chuti (bazalka, petrželka, tymián)
  • sůl a ‌pepř⁢ podle chuti

Postup

  1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na⁣ čtvrtky.
  2. Cibuli‍ a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  3. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
  4. Přidáme nakrájená rajčata, cukr a ocet. Povaříme ​asi 10 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
  5. Pokud máme mixér, rozmixujeme‌ polévku ⁣do hladké konzistence. Pokud nemáme mixér, můžeme polévku nechat nerozmixovanou.
  6. Přidáme zeleninový vývar‌ a vaříme dalších 10 minut.
  7. Ochutnáme a případně dosolíme a dochutíme pepřem.
  8. Přidáme čerstvé bylinky a povaříme ještě 1 minutu.
  9. Hotovou polévku můžeme podávat s kousky čerstvého chleba.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *