4. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polévka s bílými fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová polévka s bílými fazolemi je zdravá a lahodná teplá jídlo, které si zamilují všichni milovníci jednoduchých a chutných receptů. Připravit tento pokrm je snadné a rychlé a zároveň obsahuje bohatý obsah vitamínů a minerálů. Vyzkoušejte tento recept na rajčatovou polévku s bílými fazolemi a nechte se unést její lahodností a výraznou chutí.

Suroviny

  • 500g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g bílých fazolí (z konzervy)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme prolisovaný česnek a krátce restujeme.
  3. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a podlijeme zeleninovým vývarem.
  4. Přidáme cukr, oregano, sůl a pepř a necháme vařit asi 15 minut.
  5. Potom polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou konzistenci. Můžeme propasírovat přes jemné síto.
  6. Přidáme bílé fazole včetně šťávy z konzervy a necháme chvíli provařit.
  7. Pokud je polévka příliš hustá, přilijeme trochu vody. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  8. Podáváme s křupavým chlebem nebo bagetou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *