4. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová polévka s bílými fazolemi je zdravá a lahodná teplá jídlo, které si zamilují všichni milovníci jednoduchých a chutných receptů. Připravit tento pokrm je snadné a rychlé a zároveň obsahuje bohatý obsah vitamínů a minerálů. Vyzkoušejte tento recept na rajčatovou polévku s bílými fazolemi a nechte se unést její lahodností a výraznou chutí.
Suroviny
- 500g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g bílých fazolí (z konzervy)
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme prolisovaný česnek a krátce restujeme.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a podlijeme zeleninovým vývarem.
- Přidáme cukr, oregano, sůl a pepř a necháme vařit asi 15 minut.
- Potom polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou konzistenci. Můžeme propasírovat přes jemné síto.
- Přidáme bílé fazole včetně šťávy z konzervy a necháme chvíli provařit.
- Pokud je polévka příliš hustá, přilijeme trochu vody. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Podáváme s křupavým chlebem nebo bagetou. Dobrou chuť!