21. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Chutná a osvěžující rajčatová polévka s lahodným bazalkovým pestem je ideálním jídlem pro horké letní dny. Tato jednoduchá polévka je plná čerstvých rajčat, která jsou zdrojem vitamínů a antioxidantů. Bazalkové pesto přidává do polévky výraznou chuť a aromat. Rajčatová polévka s bazalkovým pestem je skvělá volba pro vegetariány i vegany a snadno se připravuje. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést chutí slunečnicového léta.
Suroviny:
- 1 kg rajčat
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 l vývaru
- 1 lžička cukru
- Soľ a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup:
- Oloupejte rajčata a cibuli a nakrájejte je na menší kousky. Česnek oloupejte a nadrobno posekejte.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a rajčata. Přidejte rajčatový protlak a vývar. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
- Po uvaření polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Poté přidejte cukr a ochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Polévku nechte vychladnout a podávejte s bazalkovým pestem.