6. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polévka s bazalkou a česnekem
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si lahodnou rajčatovou polévku s čerstvou bazalkou a špetkou česneku. Tento recept je nejen chutný, ale také zdravý a osvěžující. Ideální volba pro teplé letní dny. Získejte recept na našem webu a připravte si jednoduché jídlo plné lahodných chutí. Buďte kreativní a přidejte do polévky další oblíbené ingredience podle svého gusta. Zkuste tento skvělý recept ještě dnes!

Suroviny:

  • 1 kg rajčat
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce cukru
  • Čerstvá bazalka
  • Sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a dusíme asi 10 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
  3. Přilijeme zeleninový vývar a necháme probublat.
  4. Přidáme cukr, sůl, pepř a nastrouhanou bazalku a necháme provařit ještě asi 10 minut.
  5. Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *