26. 7. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polenta s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová polenta s bazalkou je skvělá volba pro ty, kdo milují tradiční italskou kuchyni. Tato lahodná a jednoduchá polenta se smíchanými rajčaty a čerstvou bazalkou je skvělou alternativou k klasickým těstovinám. Podívejte se na recept a vytvořte si lahodné jídlo plné chuti a vitaminů!

Suroviny

  • 1 šálek polenty
  • 3 šálky vody
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Čerstvá bazalka
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

Postup

  1. Nejprve si oloupeme a nakrájíme cibuli a česnek na jemné kousky. Rajčata pokrájíme na malé kousky.
  2. Na pánvi si rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm cibuli s česnekem, dokud cibule nezezloutne.
  3. Přidáme rajčata a necháme je dusit asi 10 minut, dokud nezměknou.
  4. V hrnci přivedeme vodu k varu a postupně do ní za stálého míchání přidáváme polentu. Vaříme asi 15 minut, dokud nezhoustne.
  5. Přidáme směs s rajčaty do polenty a důkladně promícháme. Přidáme nasekanou bazalku a necháme chvíli prohřát.
  6. Pokrm můžeme dochutit solí a pepřem dle chuti. Podáváme jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *