26. 7. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová polenta s bazalkou je skvělá volba pro ty, kdo milují tradiční italskou kuchyni. Tato lahodná a jednoduchá polenta se smíchanými rajčaty a čerstvou bazalkou je skvělou alternativou k klasickým těstovinám. Podívejte se na recept a vytvořte si lahodné jídlo plné chuti a vitaminů!
Suroviny
- 1 šálek polenty
- 3 šálky vody
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- Čerstvá bazalka
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
Postup
- Nejprve si oloupeme a nakrájíme cibuli a česnek na jemné kousky. Rajčata pokrájíme na malé kousky.
- Na pánvi si rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm cibuli s česnekem, dokud cibule nezezloutne.
- Přidáme rajčata a necháme je dusit asi 10 minut, dokud nezměknou.
- V hrnci přivedeme vodu k varu a postupně do ní za stálého míchání přidáváme polentu. Vaříme asi 15 minut, dokud nezhoustne.
- Přidáme směs s rajčaty do polenty a důkladně promícháme. Přidáme nasekanou bazalku a necháme chvíli prohřát.
- Pokrm můžeme dochutit solí a pepřem dle chuti. Podáváme jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu.