18. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte naši lahodnou rajčatovou pizzu s rukolou! Tento recept vám ukáže, jak si připravit křupavé těsto s omáčkou z čerstvých rajčat a dochutit ji pestrým mixem italských bylinek. Rukola pak dodá pizze pikantní a osvěžující chuť. Jednoduchá a chutná volba pro večerní grilování! Získejte recept na našem webu a pusťte se do vaření ještě dnes.
Suroviny
- 500 g těsta na pizza
- 400 g rajčat
- 200 g mozzarelly
- 100 g rukoly
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička oregana
- 1 lžička bazalky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejdříve si připravíme rajčata – nakrájíme je na plátky a odstraníme semínka.
- Vezmeme si těsto na pizza a rozválíme ho na plech vyložený pečicím papírem.
- Na rozválené těsto namažeme olivový olej, přidáme prolisovaný česnek a posypeme oreganem a bazalkou.
- Rajčata rozložíme rovnoměrně po těstě a nařežeme mozzarellu na plátky, které rozprostřeme mezi rajčaty.
- Pizzu pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 15-20 minut, dokud těsto není zlatavé.
- Před podáváním posypeme pizzu čerstvě nasekanou rukolou a dochutíme solí a pepřem.