19. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová omáčka s cizrnou je lahodné vegetariánské jídlo plné chuťových kontrastu. Vychutnejte si bohatou rajčatovou omáčku s dochucenou cizrnou, která dodá jídlu na vláčnosti a chuťové pestrosti. Skvělá volba pro milovníky tradičních pokrmů s moderním nádechem. S receptem na rajčatovou omáčku s cizrnou si pochutnáte na skvělém domácím jídle plném zdravých surovin.
Suroviny
- 400g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g cizrny
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička cukru
- sůl, pepř, kmín, paprika podle chuti
Postup
- Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na jemné kousky.
- Rajčata omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem.
- Přidejte nakrájená rajčata, cizrnu, cukr a koření.
- Vše promíchejte a nechte vařit 15-20 minut na středním plameni.
- Případně dochuťte solí, pepřem nebo dalším kořením dle chuti.
- Omáčku podávejte teplou s rýží nebo pečivem.