19. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatová omáčka s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová omáčka s cizrnou je lahodné vegetariánské jídlo plné chuťových kontrastu. Vychutnejte si bohatou rajčatovou omáčku s dochucenou cizrnou, která dodá jídlu na vláčnosti a chuťové pestrosti. Skvělá volba pro milovníky tradičních pokrmů s moderním nádechem. S receptem na rajčatovou omáčku s cizrnou si pochutnáte na skvělém domácím jídle plném zdravých surovin.

Suroviny

  • 400g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g cizrny
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • sůl, pepř, kmín, paprika podle chuti

Postup

  1. Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na jemné kousky.
  2. Rajčata omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  3. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem.
  4. Přidejte nakrájená rajčata, cizrnu, cukr a koření.
  5. Vše promíchejte a nechte vařit 15-20 minut na středním plameni.
  6. Případně dochuťte solí, pepřem nebo dalším kořením dle chuti.
  7. Omáčku podávejte teplou s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *