14. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na osvěžující a lahodnou rajčatovou mozzarelu s bazalkou. Skvělá kombinace čerstvých rajčat, krémové mozzarelly a aromatické bazalky vytvoří lahodný a zdravý pokrm, který potěší vaše chuťové buňky. Ideální jako lehká svačina, předkrm nebo příloha k hlavnímu chodu. S tímto receptem dokážete přinést do jídelníčku špetku italské atmosféry. Naučte se, jak jednoduše a rychle připravit tuto lahodnou pochoutku doma!
Suroviny
- 2 velké rajčata
- 1 balení mozzarelly
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Mořská sůl
- Pepř
Postup
- Rajčata a mozzarellu nakrájejte na plátky.
- Na servírovací mísa střídavě pokládejte plátky rajčat a mozzarelly.
- Mezi vrstvy rajčat a mozzarelly vkládejte čerstvé lístky bazalky.
- Pokapávejte olivovým olejem a dochuťte mořskou solí a pepřem.
- Nechejte chvíli odležet, aby se chutě propojily, a pak můžete podávat jako lehký a osvěžující letní pokrm.