5. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatová kreveta vindáló
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte dokonalý recept na výjimečné jídlo plné chuti? Vyzkoušejte rajčatovou krevetu vindáló! Tento tradiční indický pokrm skvěle kombinuje plody moře s pikantními kořeněnými omáčkami. Naše receptura vás provede krok za krokem přípravou tohoto lahodného jídla, které se stane vašimi oblíbenými večeří pro rodinu nebo hosty. Nechte krevety dostat se na novou úroveň a připravte si kulinářský zážitek s rajčatovou krevetou vindáló!

Suroviny

  • 400 g krevet
  • 500 g rajčat
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobu (např. petržel nebo koriandr)

Postup

  1. Krevety důkladně očistěte a zbavte je střeva.
  2. Rajčata, cibuli a česnek nakrájejte na malé kousky.
  3. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
  4. Přidejte česnek a rajčata a za stálého míchání vařte asi 5 minut.
  5. Do směsi přidejte mletý kmín, koriandr, papriku, cukr, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  6. Pokračujte vařením ještě zhruba 10 minut, dokud se rajčata nezměknou a omáčka začne zhoustnout.
  7. Přidejte krevety a vařte ještě asi 5 minut, dokud nejsou krevety propečené z obou stran a zcela prohřáté.
  8. Před podáváním můžete jídlo ozdobit čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *