31. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatová kari polévka
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová kari polévka je lahodný recept plný exotických chutí a výrazných koření. Tato polévka je perfektní volbou pro milovníky kari a rajčat. Připravte si ji rychle a snadno a naše podrobné instrukce vás provedou celým procesem přípravy. Vychutnejte si bohatou chuť této kari polévky naplněné slunečnicovým mlékem, čerstvými rajčaty a vyváženým mixem koření.

Suroviny

  • 500 g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička chilli (dle chuti)
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 400 ml kokosového mléka
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej
  • Čerstvá petrželka (na ozdobu)

Postup

  1. Rajčata oloupejte, zbavte středu a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte kari koření, kurkumu, koriandr a chilli. Osmahněte ještě chvíli, aby se uvolnily vůně.
  5. Přidejte nakrájená rajčata a poduste je spolu se směsí koření asi 5 minut.
  6. Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
  7. Všechno rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
  8. Postupně přidávejte kokosové mléko a vařte přibližně 10 minut, dokud se polévka zahustí.
  9. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  10. Podávejte polévku ozdobenou čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *