31. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová kari polévka je lahodný recept plný exotických chutí a výrazných koření. Tato polévka je perfektní volbou pro milovníky kari a rajčat. Připravte si ji rychle a snadno a naše podrobné instrukce vás provedou celým procesem přípravy. Vychutnejte si bohatou chuť této kari polévky naplněné slunečnicovým mlékem, čerstvými rajčaty a vyváženým mixem koření.
Suroviny
- 500 g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička chilli (dle chuti)
- 500 ml zeleninového vývaru
- 400 ml kokosového mléka
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
- Čerstvá petrželka (na ozdobu)
Postup
- Rajčata oloupejte, zbavte středu a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kari koření, kurkumu, koriandr a chilli. Osmahněte ještě chvíli, aby se uvolnily vůně.
- Přidejte nakrájená rajčata a poduste je spolu se směsí koření asi 5 minut.
- Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
- Všechno rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
- Postupně přidávejte kokosové mléko a vařte přibližně 10 minut, dokud se polévka zahustí.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte polévku ozdobenou čerstvou petrželkou.