15. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Naše lahodná rajčatová dýňová polévka s kokosovým mlékem je skvělá volba pro vychutnání exotických chutí i v chladných dnech. Tento recept spojuje pikantní rajčata s lehce sladkou dýní a krémovým kokosovým mlékem pro dokonalou harmonii chutí. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodnou a zdravou polévku plnou vitamínů a minerálů.
Suroviny
- 1 kg dýně (např. hokkaido)
- 500 g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 ml kokosového mléka
- 1 l zeleninového vývaru
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájenou dýni a rajčata a krátce restujeme.
- Poté zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit, dokud zelenina není měkká.
- Přidáme kokosové mléko a necháme asi 5 minut provařit.
- Nakonec vše rozmixujeme dohladka a dochutíme solí a pepřem.