3. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou bruschettu s mozzarellou, která se stane skvělým občerstvením nebo rychlým jídlem k večeři. Tato chutná italská pochoutka je ideální kombinací čerstvých rajčat, voňavé bazalky a lahodné mozzarelly na křupavém pečivu. S naším receptem na rajčatovou bruschettu s mozzarellou si pochutnáte na dokonalé chuťové symfonii!
Suroviny
- 4 kousky chleba na toastování
- 4 rajčata
- 1 balení mozzarelly
- česnek (dle chuti)
- balzamikový ocet
- olivový olej
- bazalka
- sůl a pepř
Postup
- Nejprve si nakrájejte rajčata na malé kousky a mozzarellu na plátky.
- Chléb nakrájejte na tenké plátky a opečte na pánvi či grilu do křupava.
- Chléb natřete olivovým olejem a přetřete prolisovaným česnekem.
- Poté na každý plátek chleba položte kousek mozzarelly a k tomu přidejte nakrájená rajčata.
- Pokapejte balzamikovým octem, posypte nasekanou bazalkou, osolte a opepřete podle chuti.
- Hotové bruschetty podávejte ihned, dokud je chléb stále teplý a chutný.