31. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová bruschetta s bazalkou a olivovým olejem je osvěžující a chutná pochoutka, která vás okouzlí svou jednoduchostí a lahodnou kombinací chutí. Skvělá předkrm nebo lehká večeře, která potěší jak vaše chuťové buňky, tak i vaše zdraví. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek plný italského půvabu.
Suroviny
- 4 rajčata
- 1 bageta
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
Postup
- 1. Nakrájejte rajčata na malé kousky a dejte je do misky.
- 2. Přidejte nastrouhaný česnek, nasekanou bazalku, olivový olej, sůl a pepř podle chuti. Dobře promíchejte.
- 3. Bagetu nakrájejte na plátky a lehce osušte v troubě nebo na pánvi.
- 4. Na každý plátek bagety nanesete směs s rajčaty.
- 5. Posypte bazalkou a ještě můžete zakápnout trochou olivového oleje.
- 6. Podávejte jako chutnou a jednoduchou bruschettu! Dobrou chuť!