24. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit chutí letního jídla s rajčaty a bazalkou. Najdete recept na klasickou italskou rajčatovou bruschettu, která je skvělou lehkou pochoutkou pro letní večery. Podávejte s chřestem a víneigrovou omáčkou pro dokonalou chuťovou harmonii. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes!
Suroviny
- 5 rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 bageta
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm prolisované stroužky česneku.
- Rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme je do pánve k česneku a krátce restujeme.
- Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme je na pánvi nebo v troubě, dokud nebudou zlatavé.
- Na opečenou bagetu naneseme smíchanou směs rajčat a česneku.
- Přidáme nasekanou čerstvou bazalku a dochutíme solí a pepřem.
- Hotové bruschetty ozdobíme několika listy bazalky a můžeme servírovat.