22. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová bruschetta s bazalkou je chutný a jednoduchý recept, který vzkřísí vaše chuťové buňky. Tento tradiční italský pokrm kombinuje čerstvé rajčaty s plátky česnekového chleba a aromatickou bazalkou. Tato osvěžující a lahodná předkrm přinese do vaší kuchyně mediteránní atmosféru. Získejte zážitek z italských lahůdek přímo u vás doma a přípravou rajčatové bruschetty s bazalkou si oslníte své hosty.
Suroviny
- 4 plátky čerstvého chleba
- 4 středně velká rajčata
- 1 stroužek česneku
- Čerstvá bazalka
- Extra panenský olivový olej
- Sůl
- Pepř
Postup
- Načtěte troubu na 200°C.
- Na plech položte plátky chleba a nechte je zatuhnout v troubě po dobu 10 minut, dokud nejsou křupavé a zlatavé.
- Mezitím rajčata nakrájejte na malé kostky a přesuňte je do misky. Přidejte rozdrcený česnek, na drobno nasekanou bazalku, trochu soli a pepře a zalijte olivovým olejem. Dobře promíchejte.
- Vyjměte chlebové plátky z trouby a nechte je chvíli vychladnout.
- Rozetřete směs rajčatového nádivu na každý plátek chleba. Případně můžete přidat ještě trochu čerstvé bazalky na ozdobu.
- Servírujte okamžitě jako chuťový zážitek.