24. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou bruschettu s avokádem, která se stane skvělým a rychlým občerstvením nebo předkrmem. Tento recept spojuje svěžest zrajících rajčat s krémovostí avokáda na křupavém krajíčku chleba. Skvělá chuťová kombinace, kterou si zamilujete!
Suroviny
- 4 kousky italské ciabatty chleba
- 3 rajčata
- 1 avokádo
- 1 stroužek česneku
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Balsamikový ocet
- Sůl
- Pepř
Postup
- Chleba nakrájejte na plátky a opečte na pánvi nebo v troubě, dokud nebudou zlatavě hnědé.
- Rajčata nakrájejte na malé kousky a avokádo oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Na chleba natřete olivový olej a rozetřete stroužek česneku.
- Na chlebovou placku dejte plátek avokáda a nahoře rajčata.
- Okraje posypte nasekanou bazalkou a dochuťte solí, pepřem, balsamikovým octem a olivovým olejem.
- Hotové bruschetty můžete ozdobit ještě bazalkou nebo parmezánem.