29. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová bruschetta je lahodný italský pokrm, který společně s jemnou chlebovou bází a čerstvými rajčaty vytváří dokonalou snídani nebo předkrm. Naše receptura vám ukáže, jak jednoduše připravit tento oblíbený pokrm. S trochou česneku, bazalky a olivového oleje dopřejte svému podnebí skvělý zážitek. Připravte si rajčatovou bruschettu a okořeňte svůj den touto vynikající a chutnou specialitou.
Suroviny
- 4 plátky čerstvého chleba
- 4 středně velká rajčata
- 2 stroužky česneku
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Chleba opékáme v topinkovači nebo v troubě, dokud není zlatě hnědý.
- Rajčata nakrájíme na malé kousky a vložíme do mísy.
- Přidáme nasekaný česnek, nasekanou bazalku, olivový olej, sůl a pepř. Promícháme všechny suroviny dokud se spojí.
- Připravenou směs rozetřeme na plátky opékaného chleba.
- Bruschettu můžeme ozdobit několika lístky bazalky nebo strouhankou parmezánu.
- Hotové bruschetty můžeme servírovat jako předkrm nebo jako součást lehkého oběda.