5. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatová a kokosová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová a kokosová polévka je lahodný a zdravý recept, který spojuje osvěžující chutě rajčat a jemnost kokosového mléka. Tato polévka je plná vitamínů a minerálů, a připravíte ji snadno a rychle. Kokosové mléko dodává polévce krémovou konzistenci a exotický aroma, které spolu s rajčaty vytváří neodolatelnou kombinaci. Tato polévka je vhodná pro vegetariány a vegany a je dobrou volbou pro zdravý a lehký oběd nebo večeři. Nezapomeňte doplnit polévku čerstvými bylinkami a podávat s křupavým pečivem. Vyzkoušejte tuto skvělou rajčatovou a kokosovou polévku a oslníte své chuťové pohárky!

Suroviny

  • 500 g rajčat
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 400 ml kokosového mléka
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička kari koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Nejprve oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek.
  2. Rajčata naporcujte a odstraňte semínka.
  3. Na sporáku zahřejte olivový olej ve velkém hrnci.
  4. Přidejte cibuli a česnek a smažte je do měkka.
  5. Přidejte nakrájená rajčata a smažte je asi 5 minut.
  6. Přidejte kokosové mléko, zeleninový vývar a kari koření.
  7. Pokud máte rádi polévku silnější, můžete přidat více kari koření.
  8. Osolte a opepřete podle chuti.
  9. Polévku nechte vařit přibližně 20 minut.
  10. Po uvaření použijte mixér na rozmačkání rajčat a vytvoření hladké konzistence.
  11. Podávejte s čerstvou petrželkou na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *