5. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatová a cizrnná omáčka
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová a cizrnná omáčka je lahodný a zdravý pokrm plný chuti a proteinů. Mrkev, cibule, česnek a rajčata spolu s cizrnnými fazolemi vytvářejí bohatou omáčku, která se skvěle hodí k těstovinám nebo rýži. Podívejte se na náš recept a dejte si pořádnou dávku vitamínů a vlákniny s touto vynikající omáčkou.

Suroviny

  • 2 hrnky rajčat
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nasekanou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a oloupáneký česnek a vařte do měkka.
  3. Přisypte kari koření, kmín, sůl a pepř a promíchejte.
  4. Přidejte sceděnou cizrnu a nechte omáčku provařit ještě pár minut.
  5. Ochutnejte a podle chuti dochuťte sůlí a pepřem.
  6. Podávejte s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *