5. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajasthanské kuře s ananasem je lahodný pokrm plný exotických chutí a koření typických pro indickou kuchyni. Tento recept spojuje pikantní maso kuřete s osvěžující sladkostí ananasu, výsledkem je dokonalá kombinace, která potěší vaše chuťové buňky. Připravte si tento lahodný pokrm a dopřejte si kulinářský zážitek plný barev a vůní Rajasthánu.
Suroviny
- 600 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
- 1 červená paprika, nakrájená na kousky
- 1 pomerančový pomeranč, oloupaný a nakrájený na kousky
- 1 hrnek ananasových koleček, nakrájených na menší kousky
- 2 lžíce rajského protlaku
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli do sklovata.
- Přidáme nakrájenou zelenou a červenou papriku a restujeme dalších pár minut.
- Přidáme kuřecí kousky a smažíme, dokud nezezlátnou.
- Přidáme rajčatový protlak, kari koření, kurkumu, zázvor, mletou papriku, sůl a pepř a promícháme.
- Přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou asi 15 minut, dokud není kuře měkké.
- Přidáme nakrájenou pomeranč a ananas a chvíli ještě podusíme.
- Pokrm dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Podáváme s rýží nebo naan chlebem. Dobrou chuť!