8. 2. 2025
Autor: Eva Komárková
![Ragu z vepřového masa s těstovinami](https://www.recepty247.cz/wp-content/uploads/2025/02/34579-ragu-z-veproveho-masa-s-testovinami.jpg)
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské jídlo Ragu z vepřového masa s těstovinami. Tento bohatý a chutný ragu se podává s těstovinami a je skvělou volbou pro rodinné večeře nebo speciální příležitosti. S kvalitními surovinami a jednoduchým postupem přípravy si můžete vychutnat tradiční italský pokrm přímo z pohodlí vaší kuchyně. Podívejte se na náš recept a dejte se do vaření!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 200g rajčatového protlaku
- 200ml vývaru
- olej, sůl, pepř, oregano
- 400g těstovin
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostky nakrájené vepřové maso a opečte ho ze všech stran.
- Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a osmahněte ji spolu s masem.
- Přilijte rajčatový protlak a vývar, osolte, opepřete a přidejte oregano. Zakryjte poklicí a vařte asi 1 hodinu na mírném ohni.
- Mezitím si uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
- Ragu servírujte s uvařenými těstovinami a posypte čerstvě nasekanou petrželkou.