18. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné ragu z vepřového masa s těstovinami. Tento recept vám zajistí dokonalou kombinaci bohaté omáčky a šťavnatého masa, které se skvěle hodí k těstovinám. Navštivte naše stránky a podívejte se na podrobný postup přípravy tohoto chutného jídla.
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 plechovka rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička rozmarýnu
- sůl, pepř
- olivový olej
- těstoviny podle vlastní volby
Postup
- Na pánev rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na kostky nakrájenou cibuli, česnek a na plátky nakrájenou mrkev.
- Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a necháme ho dobře zabarvit.
- Přidáme rajčatový protlak, rajčata z plechovky, tymián, rozmarýn a dochutíme solí a pepřem.
- Podusíme na mírném ohni asi hodinu a půl, občas promícháme.
- Vodu na vaření těstovin osolíme a přivedeme k varu. Poté přidáme těstoviny a vaříme je dle pokynů na obalu.
- Uvařené těstoviny scedíme a podáváme s horkým ragu z vepřového masa.