8. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční italské ragu z vepřového masa a rajčat? Naše jednoduchá a lahodná verze tohoto klasického jídla vám jistě zaručí chuťový zážitek. Podívejte se na náš recept a uvařte si skvělou večeři pro celou rodinu! Suroviny:
- 500 g vepřového masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 400 g rajčat
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička majoránky
- 200 ml vývaru
- sůl, pepř, olej
Postup:
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a osmahneme dozlatova.
- Přidáme na malé kostičky nakrájená rajčata a za stálého míchání dusíme do měkkava.
- Přilijeme vývar a necháme provařit do zhoustnutí.
- Přidáme tymián, majoránku a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Servírujeme s těstovinami nebo bramborami.